Kipufogó javítás | autószervíz fix áron.

Kipufogó javítás

 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
 • kipufogó
Fontos szerepe van a zaj- és környezetvédelemben, és a motor teljesítmény-leadásában.

A kipufogórendszer több fontos alkatrészből áll össze. Ennek az összetett rendszernek a fő feladata, hogy a motorban elégetett üzemanyag égéstermékét a szabadba juttassa, illetve ebből kiszűrje a környezetre káros anyagokat. Eközben persze tompítja a motor működésének zaját, kihat a motor teljesítményére is. Ha a kipufógórendszer nincs jól beállítva, akkor nem lesz megfelelő a levegő és a befecskendezett levegő aránya. Ebből kifolyólag nem lesz biztosított, hogy az az adott üzemanyag-felhasználás mellett a motor a maximális teljesítményre legyen képes. Hogyha végigmegyünk a kipufogórendszeren, akkor olyan alkatrészekkel találkozhatunk, mint a kipufogócsonk (ahol a kipufogórendszer csatlakozik a motorhoz), ezt követi a leömlőcső, majd a csövek és a dpb, köztük a katalizátor. Az alvázhoz való csatlakozást elősegíti az úgynevezett flexibilis részek, vagyis a gumiból készült felfüggesztők. A rendszernek mindig szigeteltnek kell lennie, tehát a kipufogóvég előtt sehol sem szökhet el előbb a gáz a rendszerből.

Ha „csörög” odalent, akkor a kipufogó leszakadt. A kipufogó erős rongáló hatásoknak van kitéve.
 • Partnerünk:

  Link katalógus 2017-ben:

  linkkatalógus

  Az interneten a kezdetekben a keresők nagyon kezdetlegesek voltak ezért úgynevezett linkkatalógus-ok jöttek létre ahol rendszerezve megtalálhatóak voltak a weboldalak. Pl: szolgáltatás -> duguláselhárítás. Aki duguláselhárítót keresett az ilyen katalógusokban nézelődött elég gyakran. Amióta az internetes keresők rohamosan fejlődésnek indultak azóta egyre egyszerűbb megtalálni azt amire igazán kíváncsiak vagyunk. Ennek hatására a linkkatalógusoknak rohamosan csökkent a látogatottsága és az értelme mint pl az iwiw vagy mywip-nek annó.  

 • Partnerünk:

  Lefolyótakarítás olcsón

  lefolyotakaritas.hu

  Minden házban van lefolyó ahová bevezették a vizet, ugyebár ahol lefolyik a víz az a lefolyó (csatorna). Képzeljük el, hogy abba a kis csőbe belekerül az ételmaradék vagy éppen a macskaalom stb. Ekkor keletkeznek a dugulások amiket sokan nem is értenek mi történt. Összeségében nagyon egyszerű egy kis csőbe ha leengedünk olyat ami túl nagy akkor az megakad és nem megy utána le semmi. Ilyen amikor a barlangász beszorul egy kis folyosóba vagy a torkunkon a falat. Mi duguláselhárítók azért vagyunk, hogy kidugítsunk és újra élhetővé tegyük a lakást. Látogasson el a weboldalunkra ( https://lefolyotakaritas.hu/ ) ahol sokkal több információt talál erről a témáról.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás olcsón

  Duguláselhárítás olcsón

  Olcsó, olcsó, olcsó ez minden ember álma. Amióta létezik a pénz azóta nagyon nehezen adjuk ki a kezünkből. A duguláselhárítás az egész országban drága és összeségében egységes (mindenhol azonos árakon dolgoznak a szakemberek). A Bl-promt kft. nem drágán hanem olcsón ajánlja a szolgáltatásai még a nevünkben is benne van. Igaz hogy nagyon közel vagyunk az átlag árakhoz de azért még sem teljesen ott. Hol végzünk duguláselhárítást? Mikor végzünk? mennyiért végzünk? Minden kérdésre megadjuk a választ a következő weboldalon: Duguláselhárítás olcsón

 • Partnerünk:

  Az autómentés mesterei:

  autómentés éjjel és nappal

  Amióta léteznek autók és motorok azóta léteznek autómentők is mivel olyan autó vagy motor nincs ami nem romlik el. Képzeljük el ha nem létezne autómentő szolgáltatás akkor mára már mindenhol rossz autók állnának az utak szélén elrohadva. Cégünk arra esküdött el, hogy a lerobbant autósoknak segít mert mi is tudjuk milyen az ha elrobban az ember. Szolgáltatásunk a nap minden órájában éjjel és nappal is elérhető. Keresse fel weboldalunkat: automento-m3.hu

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás ár

  dugulaselharitas024.hu

  Az ár! Mindig az a legfontosabb a magyar embernek pedig a minőség sem utolsó szempont. Gondoljunk bele kifizetünk egyszer egy 5-10 ezer forintos árat egy olcsó duguláselhárítónak és 2 nap után újra nem folyik le a víz. Akkor jöhet a következő aki megint csak olcsó mert már 1x költöttünk rá akkor az már sok lenne, ha most sokat költenénk. Amikor harmadjára jön a profi duguláselhárító aki minőségi munkát végez viszonylag drágábban. Összeségében ugyan ott vagyunk ha, a duguláselhárítás ár-at megfizetjük egyszer egy minőségi szolgáltatásért.


Ilyenek a kívülről folyamatosan a csövet érő sár, vír, sózott hólé. Belülről a kondezvíz, fejt ki korrodáló hatást. Ezek együttesen komolyan igénybeveszik a kipufogórendszert, ezért érdemes minél gyakrabban kivizsgálni azt, probléma esetén pedig kijavíttatni. Ez már csak azért is fontos, mert a vizsgán a lötyögő, hiányos, laza kipufogórendszer biztos bukást jelent a vizsgán.

A másik hibafaktort a katalizátor jelenti. A katalizátor ritkán romlik el magától, ha nem működik megfelelően annak nagyeséllyel a hiábás motortevékenységhez vezethet vissza. Ilyenkor általában a gyújtással van baj, nem ég el tökéletesen az üzemanyag. A motor tömítése rossz, olaj vagy hűtőfolyadék kerül a rendszerbe, elromlik a lambdaszonda. Esetleg olyan ütést kapott alulról a katalizátorház, amely mechanikai sérülést okozott. Szerencsére kipufogórendszert egyben is és alkatrészenként is kapni, szervizben jól cserélhető. Katalizátort csak akkor cseréljünk, ha előtte a motorműködést bevizsgáltattuk és mindent rendben találtak.