Fékrendszer javítás | autószervíz fix áron.

Fékrendszer javítás

 • fékrendszer
 • fékrendszer
 • fékrendszer
 • fékrendszer
 • fékrendszer
 • fékrendszer
A fékrendszer a gépkocsik legfontosabb biztonsági berendezése. Ügyelni kell az alkatrészek állapotára és minőségére.

A fékrendszer a mozgási energiát, a súrlódás alatt alakítja át hőenergiává, miközben lassítja és megállítja a gépkocsit. Mivel a súrlódás kapcsán működik, a futóművön és a jármű kerekeihez rögzített alkatrészek komoly terhelésnek és elhasználódásnak vannak kitéve. A korszerű és nagy teljesítményű autók esetében az első kerekeknél minden esetben, a hátsóknál pedig a leggyakrabban féktárcsákkál és az azokra két oldalt szorító hatást kifejtő fékkengyelek segítségével fékezünk. A régebbi típusúak esetében, vagy a kisebb teljesítményű kocsik esetében az autók hátsó kerekeit úgynevezett dobfékek fékezik. Ezek hengeres belső felülettel rendelkeznek, ehhez nyomódik hozzá a fékpofákban rögzített betét. Ha bármilyen rendellenességet észlelünk a fékezés közben, akkor minél gyorsabban érdemes elmennünk egy szervízbe, hogy kivizsgálhassák a probléma okát. A rendelellenes féktevékenységet több módon is kiszúrhatjuk.

Ilyen lehet ha felvillan a fékvisszajelző lámpa. Akkor jelez általában, ha a kézifék nincs kiengedve, viszont akkor is, ha a fékfolyadék szintje alacsony, vagy a fékbetét elkopott.
 • Partnerünk:

  SarkadiSeo az online marketing!

  online marketing ügynökség

  Az online marketing manapság már mindennapos a nagy cégeknek és egyre inkább a kis vállalkozások is követik a példájukat. Az internet óriási és ha nem teszünk ellene akkor sosem fogják megtalálni a weboldalunkat a látogatók. Azokat fogják megtalálni aki nap mint nap az online marketinggel segíti az online megjelenését. A SarkadiSeo az online marketing ügynökség nagy ásza, igaz még nem ismert de gombamód növekszik a kisvállalkozók vállán. Arra törekszünk, hogy minden kisvállalkozónak legyen weboldala és bevétele online.

 • Partnerünk:

  Womas duguláselhárítás 2017-ben:

  Womas duguláselhárítás

  Magát a duguláselhárítást sok ember ismeri már sajnos vagy nem sajnos. Az, hogy milyen eszközökkel végzik el a duguláselhárító szakemberek a dugulást azt viszont már kevesebben ismerik. A womas duguláselhárítás mint ahogy a nevében is benne van a woma géppel végzik. Mi is az a woma, merülhet fel a kérdés? A Woma valójában egy Németországi székhelyű cég magasnyomású pumáinak, szivattyúinak márkaneve: woma.de. A duguláselhárítást legtöbb esetben a magasnyomású vízzel végezzük. Ez a víz minden letapadt sarat elér a csőrendszerben, meglehetősen nagy erőhatással kinyom minden dugót a csőrendszerből.

 • Partnerünk:

  Bojler szerelés fix áron:

  bojler szerelés

  A melegvíz egyik feltétele a bojler megléte, lehet ez ipari vagy egy kis háztartás bojlere az nem számít. Valaminek fel kell melegíteni a vizet és ha ez nincs meg akkor marad a hidegvíz lehetősége amit nem igazán szeret mindenki. Cégünk bojlerszereléssel és cseréjével foglalkozik immáron pár éve. Egy bojler szerelése nem tart olyan sokáig és az árak sem olyan magasak mint egy vízvezeték szerelésnél. Látogasson el weboldalunkra ahol megismerkedhet a bojler szerelés titkaival és lépéseivel.

 • Partnerünk:

  Zongora, bútor szállítás:

  zongora, bútor szállítás

  Egy szó 3x: speciális, speciális, speciális. A zongora és a bútor szállítás eléggé speciális dolog így nem érdemes vele próbálkozni, hogy hátha sikerűl. Kollégáink képzett rakodó munkások így nekik gyerekjáték biztonságosan eljuttatni A pontból B pontba a drága zongorát vagy bútort. A zongora, bútor szállítás árainkat a megkeresés után telefonon vagy e-mailben tudjuk megmondani bizonyos kérdések megválaszolása után.

 • Partnerünk:

  Sofőrszolgálat Budapesten!

  Egy komoly sofőrszolgálatos cég

  Miért pont az Alexandra sofőrszolgálat? A válasz rendkívül bonyolult. Mint minden szolgáltatási szférában így nekünk is vannak versenytársaink. Minden cég ugyan azt nyújtja és mégis óriási különbségek vannak a a cégek között. Nem mindegy a hozzáállás illetve a munkakedv sem. Cégünk garantálja a jókedvet ha éppen sofőrt keres de ha éppen autót vagy buszt bérelne akkor az Alexandra sofőrszolgálatnál mindkettőt megtalálja méghozzá tisztán és tökéletes műszaki állapotban. Előfordulhat hogy lerobban az autó vagy nincs sofőr? Egy komoly sofőrszolgálatos cégnél természetesen ez nem történhet meg. Illetve az sem hogy balesetet okozzanak a sörőreink. Az ár miért ilyen eltér a Alexandra sofőrszolgálat-nál? Mint ahogy mondani szokás a minőséget meg kell fizetni. Ezzel ellentétben az Alexandra sofőrszolgálatnál az árak jóval alacsonyabbak mint a versenytársaké de mégis minőségi a szolgáltatás. Ha nem hiszi tapasztalja meg!  


Ha a fékek csikorogni kezdenek használat közben, akkor az szintén meghibásodásra figyelmeztethet. Ilyenkor általában a fékbetét megkeményedett és érdessé vált, esetleg meglazult vagy eltörött. Azt is tapasztalhatjuk, hogy a fékpedál nem mindig működik, a fékhatás csak a pedál többszöri lenyomásával következik be. Ennek legvalószínűbb oka, hogy levegő van a fékrendszerben, vagy komolyabb hiba van benne. Ha a fékrendszer légtelenítése után is jelentkezik a probléma, akkor nagy eséllyel a teljes fékhidraulikai rendszert át kell vizsgálni. Szintén a fékpedál jelezheti, hogy a fékbetétek megkeményedtek, szennyeződtek, ha a nagy erővel történő lenyomás ellenére is csak kicsi fékhatást érünk el. Végül, ha azt érezzük hogy a fékpedál "megkeményedett", tehát nagy erővel kell lenyomnunk, hogy elérjük a fékhatást, szintén meghibásodásra adhat okot.

Ilyenkor általában a vészfékasszisztens hibásodott meg, esetleg a hidraulikus kör vezetékei, a félmunkahengerek vagy a kengyelek a hibásak. Ha bármelyiket tapasztaljuk a fent felsorolt eshetőségek közül, mielőbb vigyük el autónkat szervízbe! A korszerű gépkocsikban már van úgynevezett fékkopásjelző, amely kijelzője a műszerfalon megtalálható. Ez előre jelzi nekünk ha valamilyen problémával állunk szembe. A fékrendszert is érdemes legalább évente ellenőrizni, ezt általában a gyártó is ajánlja. A fékolaj cseréje is ajánlott rendszeres időközönként, hiszen friss fékolajjal javul a fékezés hatásfoka, ezáltal nő a biztonság. Vigyázzunk a fékrendszerre, hogy az is vigyázhasson ránk!